Anita Hegerland

Anita Hegerland er en av Norges og Skandinavias mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Hun har en av Norges topp-5 største karrierer av alle soloartister i Norge og Skandinavia. I 2019-2021 markerer hun sitt internasjonale 50-års jubileum i musikken. Hennes karriere er både historisk, unik og imponerende i hele Skandinavia. Helt eventyrlig! Hun er Norges mestselgende soloartist på plate og hennes stemme har vært solgt på over 30 millioner plater over hele verden. Over 7 millioner som solosalg og over 23 millioner samleplater alene og sammen med Roy Black og Mike Oldfield.
Anita gjør mellom 100-150 små og store årlige konserter nasjonalt og internasjonalt og er en meget kjær artist i Tyskland der hun årlig gjester radio- og TV-show.

Barnestjerneårene:

Anita Hegerland er uten tvil kjent for sin legendariske karriere i barneårene. Hennes karriere er historisk i Norge og Skandinavia og hun er en nasjonalskatt vårt lille land skal være stolt av å kalle for vår. På 70-tallet var det knapt en husstand i Norge som ikke hadde hørt Anitas stemme og hun inntok den internasjonale scenen med stor fart og ubegripelig suksess.

I 1971 ble hun Norges første millionselgende artist da hun solgte nesten to millioner plater i Tyskland. Det samme året var hun en av verdens mestselgende og populære kvinnelige artister sammen med verdensstjernen Michael Jackson. 13 år gamle Jackson solgte to millioner eksemplarer av sin debutsingel og 10 år gamle Hegerland solgte to millioner eksemplarer av en av de største tyske schlagerne i tysk musikkhistorie den dag i dag. Mega hiten ”Schön ist es auf der Welt zu sein” sunget sammen med det tyske idolet Roy Black ble starten på en eventyrlig karriere for Anita i Tyskland. Det tyske folket elsket henne! Den 29. februar 1972 skrev VG: ”Det er litt av en rekord Anita Hegerland har satt. Ingen andre norske har vært i nærheten av et slikt salgstall, verken her hjemme eller i utlandet!”

Den unge Anita Hegerland opptrådte for flere av Europas kongehus og er den yngste i historien som har toppet hitlistene i både Norge, Sverige og Danmark. Hun er også en av svært få norske og skandinaviske artister som har ligget som nummer 1 på hitlistene i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Anita er også den soloartisten i Norge som har ligget lengst som nummer 1 på både den legendariske ”Svensktoppen” og den internasjonale ”Kvällstoppen” i Sverige. Hun er ennå den yngste artisten som har toppet begge hitlister.

Anita var den første norske soloartisten som opptrådte i Tysklands største TV-show på 70-tallet kalt ”Starparade” med 28 millioner ukentlige seere.

I løpet av noen få år tidlig på 70-tallet ble Anita, den lille jenta fra Sandefjord, til legendariske Anita Hegerland!

Karrieren videre

Anita har en karriere som strekker seg over hele fem årtier og har delt scene med verdensstjerner som blant annet Whitney Houston, Tina Turner, Phil Collins, Natalie Cole, Janet Jackson, Cher, Kate Bush, Bryan Adams, Gary Moore, Mike Oldfield, Chris de Burgh, Scorpions, Roxette, Nana Mouskouri, Danny Kaye og mange flere.

Flere store stjerner har uttalt offentlig at de har hatt Anita Hegerland som forbilde og inspirasjon, bl.a Hollywoodstjernen Reneé Zellweger, Linda Lampenius, Jari Sillanpää, Neneh Cherry, Sissel Kyrkjebø, Anita Skorgan, Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian.

På 80-tallet var Anita en av Mike Oldfields viktigste vokalister og sang to av hans største og millionselgende hits. De opptrådte på flere av Europas største TV-show sammen.

Anita har spilt inn plate med blant annet Mike Oldfield, Gary Moore, Simon Phillips (TOTO), Gary Wallis (Pink Floyd), Alan Parsons, Robin Millar (SADE), Bonnie Tyler, Roy Black, Rolf Løvland, Bjørn Skifs, Stikkan Andersson, Benny Borg, Ronni Le Tekrø, Hanne Sørvaag og Billy Burnette (Fleetwood Mac). Hiphopikonet Snoop Dogg gjorde for noen år siden en TV-reklame i Tyskland med Anitas monster-hit ”Schön ist es auf der Welt zu sein”.

Sammen med ABBA er hun den eneste i Skandinavia som har mottatt “Der goldene Löwe” trofeet i gull fra RTL i musikk som årets mestselgende og mest populære i Tyskland.
Sammen med A-HA, Europe og Ace of Base er hun den eneste fra Norge og Skandinavia som opptrådte i Tysklands største TV-show Peters Pop show på 80-tallet. Som VG skrev nylig: “Magne Furuholmen og A-ha er store, men det startet med Anita Hegerland!”

Anita har ploget veien ut i Europa for mange norske artister. Ingen andre norske artister hadde et slikt platesalg i Europa som Anita hadde på 70-tallet. Som de skriver på en hollandsk musikkside: “Flott med Nico & Vinz, A-ha og Madcon, men det startet lenge før for Norge i Europa, med Anita Hegerland.”

I 1985 var det tre høydepunkter for norsk musikk ute i Europa; det var A-HA, Mike Oldfield & Anita Hegerland og Bobbysocks.

Hennes trofaste fans elsker henne fremdeles høyt etter 50 år! “Du var vårt store idol Anita!”, får hun stadig høre. Folk mimet til sangene hennes foran speilet, og de ville kle seg som sitt idol. Overalt opptrådte hun foran rekordstore folkemengder. Det var rene “Beatlestilstander” og fremdeles er hun i folks hjerter og folk strømmer til hennes konserter. Hun opptrer over hele Europa med 150 konserter og TV-show i året, og tysk TV sender TV-team til Norge for å følge henne ved store anledninger.

Aktuelle Anita Hegerland

Anita er fremdeles en meget aktiv artist på slutten av 2010-tallet. I 2013 opptrådte hun i Tysklands største tv-show på ARD hos Florian Silbereisen sammen med Tysklands
største stjerner. Der sang Anita og Florian i duett sammen til stor begeistring for publikum, presse og millioner av tv-seere i Tyskland, Østerrike, Sveits og Deutsche Welle over hele verden.

Samme året ble hun i oktober invitert av Dr Auma Obama, søsteren til Barack Obama, til å opptre på fantastiske Würzburger Residenz i Tyskland, et av Europas flotteste barokkslott. Anledningen var Obamas årlige innsamlingsaksjon “Sauti Kuu” som hjelper å utdanne barn. Dette var en stor galla med 450 inviterte VIP-gjester og stort moteshow med Eva Lutz og Minx Fashion. Tysklands største, klassiske stjerner opptrådte. Anita opptrådte helt tilslutt, til stående ovasjon og trampeklapp.

I 2016 sendte NRK et TV-team til Tyskland som fulgte henne der en hel dag i anledning en stor opptreden i Carmen Nebel sitt store TV-show Heiligabend. Anita, hennes to døtre Greta og Kaja og hennes 2 år gamle barnebarn Emmeline opptrådte sammen med sending på selveste julaften. I forkant av programmet ble Anita fremhevet med bilde som hovedstjerne i Tysklands to store TV-programblader som leses av millioner. TV-programmet ble spilt inn i legendariske Bavaria Film Studios i München. Anita gjestet også programmet til Carmen Nebel i 2011.

Den 10 november 2018 opptrådte Anita i tv-showet ”Kulthits” på MDR TV i Leipzig i Tyskland i historiske Kongresshalle am Zoo sammen med tyske, sveitsiske og amerikanske stjerner fra 80- og 90-tallet. Der sang Anita live med legendariske Pepe Lienhard og hans orkester, som også har spilt for blant annet Frank Sinatra, Diana Ross og Sammy Davies Jr.
Anita fremførte et Mike Oldfield/Anita Hegerland-medley til stor begeistring for publikum og TV-seere i Tyskland, Østerrike og over hele verden via Deutsche Welle.

BILD, Europas største avis kommer ens ærend til Norge i 2019 for å lage et stort oppslag på hennes eventyrlige karriere gjennom 50 år. De har fulgt henne i alle år siden starten i Tyskland i 1971. Anita har ligget som hovedoppslag på kultursidene i BILD hele seks ganger de syv siste årene. Bladet har over 12 millioner daglige lesere på sin nettside. I tillegg har hun hatt helsider hver gang i papiravisen. Dette er mildt sagt imponerende.

Våren 2018 hadde Anita et fantastisk oppslag i det skandinaviske medlemsbladet til Foreningen Norden med fem siders oppslag inni bladet pluss hele forsiden. Det har vært lignende oppslag i dette bladet med andre store navn som for eksempel Dronning Margrethe, Petter Stordalen og Fredrik Skavlan.

Den 7. august 2018 var Anita også aktuell i tv-sendingen “Allsången på Skansen” i Stockholm, der hun gjorde stor suksess. Hun ble møtt av et folkehav med 13.000 mennesker som aldri glemmer hennes udødelige, store hit i Sverige i 1970 Mitt sommarlov. Programmet ble sendt ut til 3 millioner TV-seere i Sverige, Norge, Finland og Danmark.
I Aftonbladet (Skandinavias største avis) sto det dagen etter: ”Suksess for Anita Hegerland på Skansen.”

Den 1. desember 2018 ble Anita hedret på torvet i Sandefjord av ordfører og Lions i Sandefjord, og fikk overrakt et trofé fra Lions. En rekordstor folkemengde og tusenvis av mennesker dukket opp for å feire og hedre henne.

De siste fem årene har Anita målbevisst brukt til å planlegge og gjennomføre utallige opptredener i Europa, sammen med sitt media-management i Berlin. Hun har også gjort flere opptredener med sitt fantastiske Starfish band, som består av noen av Norges
beste musikere. Espen Rogne(gitar), Sid Ringsby(bass), Tom Arne Fossheim(trommer), Nils
Mathisen(synth, gitar, el-fiolin) og Lars Andre Kvistum(synth).

Jenta fra Sandefjord har fremdeles en stor plass i hjertet til Norges befolkning som vokste opp med henne. ”Hun var vårt store idol. Endelig er hun tilbake igjen for fullt”, sier fans fra hele landet.
Anita er kjent for sin store musikalitet, innlevelse, tilstedeværelse og varme på scenen. Flere ganger som liten opplevde hun å få stående applaus fra symfoniorkestre hun opptrådte sammen med i Europa, som var så imponerte over hennes store musikalitet. I Sverige ble hun sammenlignet med Michael Jackson og Mozart i TV-programmet ”Vidunderbarn” på SVT1.
”Hennes fantastiske stemme kan brukes som et instrument”, uttalte Mike Oldfield. I Europa blir hun ofte sammenlignet med vokalister som Agnetha Fältskog, Kate Bush og Tarja Turunen.

Anita Hegerland er for tiden tilbake for fullt og hun gleder seg stort til å feire sine 50 år i musikken fra 2019-2021. Starten på hennes tre år lange jubileumsfest ble markert med et stort suprise party i Sandefjord i forbindelse med hennes bursdag i 2019 med over 100 gjester som hedret hennes fantastiske karriere og personlighet!

Med sin varme personlighet var Anita en populær deltagerne i Farmen Kjendis 2020 på TV2 til stor glede for sine mange fans i Norge. Våren 2021 var hun å se i en spesialutgave av 4 Stjerners Middag på TV Norge. I 2022 blir det storslått feiring av hennes 50 årsjubileum i Tyskland!